Ketä olemme?

Olen Merja Saarenpää, ammattitutkinnon suorittanut eläintenkouluttaja ja klinikkaeläintenhoitaja. Näyttöeläimenä minulla oli koira,kana ja nauta. Olen suorittanut ammatillisen opettajan, AmO,  tutkinnon ja viimeisin tutkinto valmistui kesällä -23 kun suoritin eläintenkouluttajan erikoisammattitutkinnon keskittyen ongelmakäytösten hoitoon.

Työskentelen tällä hetkellä koulutuskeskus Salpauksen sivutoimisena tuntiopettajana sekä oman koirakoulun parissa kouluttajana. Toimin klinikkaeläintenhoitajana yli 12 vuotta Mikkelin kaupungin palveluksessa josta jäin keväällä 2022 pois. Olen saanut myös koulutuksen puutarhuriksi ja puutarhateknikoksi jossa työssä toimin yrittäjänä 25 vuotta. Menneinä vuosina olen harjoittanut toimittajan ammattia freelancerina jokusen vuoden kolumnistina eri lehdissä sekä radiossa.  toiminut opettajana erilaisissa projekteissa ja vetänyt koiraharrastuskursseja, mm. nosework, rallytoko, pentukurssit, arkitottiskurssit ja peltojälkikurssi. Olen kilpaillut haussa,metsä- ja verijäljellä ja etsintäkokeessa sekä tokossa ja rallytokossa. Koiran nenätyöskentely kiinnostaa minua ehkä eniten koiraharrastuslajeista.
Eläimistä olen ollut kiinnostunut niin kauan kuin muistan pikkutytöstä asti. Ensimmäiset muistikuvat eläinrakkaudestani ovat kun muutaman vuoden ikäisenä vierailin tätini maatilalla Töysässä, jossa istuin porsaskarsinan laidalla eikä minua olisi saanut siitä millään pois.
Minulla on ollut kissa,kani,rottia,akvaariokaloja ja undulaatteja. Omaa unelmaa omien eläinten kanssa olen saanut elää koko aikuisikäni ja tällä hetkellä kotonamme asuvat vakituisesti suursnautserit Justiina ja Sulevi sekä kääpiösnautserit ,Pippis, Gaija, Thelma Juju ja Pirre. Kasvatamme pentueita 1-2 vuodessa ja pyrimme olemaan kasvatinomistajille apuna ja tukena koko koiran elämän ajan niin tarvittaessa.
Kanat ovat tulleet osaksi talon elämää ja olemme hautoneet koneellisesti useita parvia vuodesta 2016 alkaen.Tällä hetkellä kanalassa potpottaa hauska,värikäs ja monipuolinen erirotuisten kanojen sekalainen sakki. Kananmunia tuotamme lähinnä omaa käyttöä varten.
Kyyhkyset lennähtivät elämäämme keväällä 2018 ja niihin voi tulla tutustumaan etukäteen sovittaessa.
Mieheni Markku Piira osallistuu eläinten hoitoon ja vastaa tilojen kunnossapidosta ja rakentamisesta. Ilman puolisoani tuskin näin suuren katraan kanssa eläisinkään ja varsinkin kun kotinamme on Markun kotitila Rantala. joka on ollut yli 100 vuotta Piiran suvulla.
Usein pihapiirissämme pyörivät myös lapset ja lapsenlapset, ystävät ja treenikaverit joten niin koirat kuin kanatkin ovat tottuneet vierailijoihin. Toivotamme teidät tervetulleeksi tutustumaan ennaltasovittuna aikana.