Ketä olemme?

Olen Merja Saarenpää, ammattitutkinnon suorittanut eläintenkouluttaja ja klinikkaeläintenhoitaja. Näyttöeläimenä minulla oli koira,kana ja nauta.

Työskentelen Mikkelin kaupungineläinlääkärin Mäntyharjun vastaanotolla eläintenhoitajana. Olen saanut myös koulutuksen puutarhuriksi jossa työssä toimin yrittäjänä 25 vuotta. Menneinä vuosina olen harjoittanut toimittajan ammattia freelancerina jokusen vuoden kolumnistina eri lehdissä sekä radiossa.Olen toiminut opettajana erilaisissa projekteissa ja vetänyt koiraharrastuskursseja, mm. nosework, rallytoko, pentukurssit, arkitottiskurssit ja peltojälkikurssi. Olen kilpaillut haussa,metsä- ja verijäljellä ja etsintäkokeessa sekä tokossa ja rallytokossa. Tällä hetkellä pääpaino on hajutyöskentelyssä mm. nosework ja FH- jälki. Lisäksi opiskelen ammattimaisen koira-avusteisen toiminnan linjalla Salpauksessa.
Eläimistä olen ollut kiinnostunut niin kauan kuin muistan pikkutytöstä asti. Ensimmäiset muistikuvat eläinrakkaudestani ovat kun muutaman vuoden ikäisenä vierailin tätini maatilalla Töysässä, jossa istuin porsaskarsinan laidalla eikä minua olisi saanut siitä millään pois.
Minulla on ollut kissa,kani,rottia,akvaariokaloja ja undulaatteja. Omaa unelmaa omien eläinten kanssa olen saanut elää koko aikuisikäni ja tällä hetkellä kotonamme asuvat vakituisesti suursnautserit Justiina ja Sulevi sekä kääpiösnautserit Gilda,Roosa,Pippis, Gaija, Thelma ja Juju.
Kanat ovat tulleet osaksi talon elämää ja olemme hautoneet koneellisesti useita parvia vuodesta 2016 alkaen.Tällä hetkellä kanalassa potpottaa hauska,värikäs ja monipuolinen erirotuisten kanojen sekalainen sakki.
Kyyhkyset lennähtivät elämäämme keväällä 2018. Mikäli kaikki sujuu suunnitelmien mukaisesti tarjoamme juhlakyyhkyjä 2019 kesästä eteenpäin.  Viiriäisiä meillä on myös pieni parvi vuodesta 2018 alkaen.
Mieheni Markku Piira osallistuu eläinten hoitoon ja vastaa tilojen kunnossapidosta ja rakentamisesta. Ilman puolisoani tuskin näin suuren katraan kanssa eläisinkään ja varsinkin kun kotinamme on Markun kotitila Rantala. joka on ollut yli 100 vuotta Piiran suvulla.
Usein pihapiirissämme pyörivät myös lapset ja lapsenlapset, ystävät ja treenikaverit joten niin koirat kuin kanatkin ovat tottuneet vierailijoihin. Toivotamme teidät tervetulleeksi tutustumaan ennaltasovittuna aikana.