Historia

Ensimmäinen koiramme oli lapinkoira Perri (Vihervaaran Pearl), joka tuli muuttokuormani päällä taloon vuonna 1984. Perri teki yhdet pennut ja niistä pennuista jäi Toska taloon. Perri ja Toska toimivat ansoituneesti pihavahteina ja seuralaisina toistakymmentä vuotta – elämän ruuhkavuodet eivät silloin koiraharrastukselle sen enempää tilaa antaneet.

Lapinkoirien jälkeen tuli taloon vuona 1996 suursnautseri Catsoppas Caunis-Weera, *Lola*, jonka elämä valitettavasti päättyi hyvin lyhyeen ja se oli päästettävä autuaimmille hakumaastoille vain 2,5 vuoden iässä synnynnäisen munuaisvian vuoksi. Lola aukaisi oven uuteen maailmaan – koirien kouluttamiseen ja niiden kanssa harrastamiseen joten Lolan jälkeen taloon tuli vuonna 1998 suursnautseri D`arné Catalina, * Cata*. Catan kanssa ehdittiinkin elää rinnakkain 13,6 vuotta ja noihin vuosiin liittyy hyvin monia unohtumattomia hetkiä niin arjessa, kilpakentillä kuin oikeissa pelastusetsinnöissäkin. Catan myötä kiinnostuimme myös pienemmästä partakoirasta, kääpiösnautserista ja ennenkuin huomattiinkaan olimme Puolassa hakemassa Hemes Yaco, *Yacoa*. Yacosta tuli kantanarttumme kääpiösnautserikasvatukseen. Yacon jälkeen on taloon tullut kääpiösnautsereita Ruotsista, Liettuasta, Slovakiasta, Puolasta ja Argentiinasta. Muutama oma kasvatti on jäänyt kotijoukkoihin – ja joka pentueesta on yksi tai kaksi narttua lähtenyt jalostussopimuksella yhteistyökoteihin.

Yacon jälkeen taloon tuli englanninspringerspanieli Upgate`s Marton My Mate, * Marton*.  Cata teki kotikennelinsä nimiin pennut , ja niistä pennuista jäi taloon D`arné Qualm, * Cosmo*.  Cosmon vanhentuessa  halusimme vielä suursnautserin ja sopiva tyttökoira löytyikin vuonna 2012 Tsekeistä, Goldest Danubius Justine Tyne, * Justiina* – jolla on paljon samoja koiria sukutaulussaan kuin Catallakin oli. Justiina synnytti kennelimme ensimmäisen suursnautseripentueen keväällä 2017. Siitä pentueesta jäi kotiin urospentu Yacamas Dausmann RS – kutsumanimeltään *Sulevi*.

Tällä hetkellä meillä on kaksi suursnautseria ja viisi kääpiösnautseria kotona.

suursnautseri ja kääpiösnautseri

suursnautseri Justiina ja käppänät Pips ja Roosa uusissa puvuissa